top of page

Hoe kan je je op elk moment van de dag vrij en gelukkig voelen, ongeacht je omstandigheden?

Hoe dan...??? hoor ik je vragen. Gisteren in het nieuws, door de aanhoudende droogte gaan oogsten verloren. Tja, deze maanden zijn de droogste ooit. Oorlog in Oekraïne die maar blijft duren, Rusland die de gas kraan dreigt dicht te draaien.

Ongelukken die gebeuren met vluchtmisdrijf en geen enkel positief nieuws te bespeuren.

Dit zijn de dagelijkse (angst) nieuwsberichten die we iedere dag opnieuw op ons bord krijgen. Die we verwerken door erover te praten, dikwijls gebeurt dit ook nog met een dosis persoonlijke angst erbovenop. De energetische trilling gaat dan pijlsnel naar omlaag.

Het mindere hierbij is dat als we al moeite hebben om onze energetische trilling goed in balans te houden of te verhogen dit bijzonder moeilijk wordt.

Als je je nog niet bewust bent van je persoonlijke energetische trilling, alles is energie.

De mens, de dieren, de planten, de objecten, de aarde, water, vuur alles bestaat uit moleculen en is constant in beweging.

Ook al zien we het niet. Hoe je energielevel zit, die energie zal je ook aantrekken.

Dus wanneer je iemand bent die alles positief inziet, zal je maar moeilijk een klik hebben met iemand die constant in angst leeft.

Of mensen die samen komen die angst hebben, die elkaar voeden met negatieve energie.


Dikwijls wordt ook de energie opgezogen bij de positivo, heb je dat al gemerkt dat je van sommige mensen barst van energie als je erbij vertoeft hebt? Of langs de andere kant, je thuiskomt en je je doodmoe voelt?

Daarom is het heel belangrijk om te weten dat je in elke situatie een keuze hebt, je kan namelijk de mensen kiezen met wie je je tijd wenst te spenderen. Die keuze is geheel aan jou. Ongeacht de denkbeeldige verplichtingen die je denkt te hebben.


Mijn 10 beste tips:1) Kies je mensen zorgvuldig ( vrienden, kennissen, enz.) How to chose you're people is een heel goed boek daarover.


2) Als het nieuws van alle dag je teveel wordt, je voelt dat je er niet blij van wordt en het geeft je angstige gedachten, Kijk dan niet, heel simpel het is heel goed om af en toe een nieuws detox te doen. Lees eens een boek. Maak een wandeling ondertussen.


3) Negatieve mensen zijn dikwijls ook jaloerse mensen, ze zullen niet aankunnen dat jij je dromen najaagt. Vertel hen enkel dat wat je wil dat de wereld weet.

Roddelen gebeurt vaak, zodat zij zelf niet in de spiegel hoeven te kijken. Het gebeurt dat een pijnlijke gebeurtenis doorverteld wordt, helaas met de bedoeling om eindelijk de langverwachte aandacht te krijgen. De aandacht waar naar gesmacht wordt.

Overkomt het jou dat er in jouw omgeving wordt geroddeld? Besef dan dat ook jouw persoonlijke omgeving niet langer een veilige omgeving is. Distantieer je dan, hou de waarde bij jezelf. Hou de verhalen daar waar ze verteld waren, kies opnieuw.

Heb geen oordeel.


4) Kies mensen die het goed met je voor hebben, in staat zijn om echt aanwezig te zijn. Echt te luisteren zonder oordeel. Mensen die jou naar waarde kunnen schatten, dikwijls zijn dit mensen die al een hele weg hebben afgelegd, die succesvol zijn maar ook al wel eens gefaald hebben. Die mensen waarbij hun woorden en acties het zelfde zeggen.

Mensen die integer zijn.


5) Dankbaarheid:

Dankbaar kunnen zijn voor de kleinste zaken is een must! En och zo belangrijk als je dankbaar bent, word je instant gelukkig. Voel maar eens, ik ben dankbaar voor....

Zit je momenteel in een gevoel van falen, onzekerheid, angst, het gevoel niet goed genoeg te zijn?

Doe dan op regelmatige basis je oefeningen rond dankbaarheid.

Heel simpel: Ik ben dankbaar voor het dak boven mijn hoofd, ik ben dankbaar voor een nieuwe mooie dag, ik ben dankbaar voor mijn tas koffie deze ochtend, ik ben dankbaar voor mijn lieve zus, voor mijn lieve partner, vriendin, mama,enz.,,,

Doe deze oefening 3x per dag. Na één week zelf na één dag voel jij je al beter!


6) Doe aan sport, beweging ... zelfs een kleine wandeling dagdagelijks kan je gezondheid en je mindset al helemaal veranderen. Ga eens buiten, ga de natuur in. Beweging zet je lichaam aan om dopamine aan te maken. Kan eens een dag niet buiten gaan? Geen probleem; zet dan eens je favoriete en vrolijke muziek op en dans door je huis!


7) Eet gezond, kies voor voedsel met de nodige vitaminen en mineralen. Kies voor vers en bio. Als je denkt geen tijd te hebben bereid je week dan goed voor, maak voor je drukke week aanvangt zakjes klaar maar vers gesneden fruit en steek ze al klaar in de diepvries voor elke dag een lekkere smoothie, vul aan met noten, havermout, amandelmelk. Het zal je elke dag de benodigde vitaminen geven.


8) Drink voldoende water, voldoende water drinken zal je lichaam helpen zuiveren. De hoeveelheid water die je drinkt op een dag is afhankelijk van je gewicht. Per 30kg 1l.

Water kies je aan de hand van de droogteresten die erin zitten, die kan je zien op het etiket. hoe minder droogteresten erin zitten hoe gezonder je water is. Des te meer je lichaam kan gezuiverd worden. De droogte resten zijn de resten die achterblijven in je lever en nieren nadat het water is verteerd.


9) Slachtoffer of leider? Iedereen is al weleens een slachtoffer geweest van een bepaalde gebeurtenis. De manier of de duur tijd waarbij jij je slachtoffer voelt bepaal jij geheel zelf.

Een leider is iemand die snel beslissingen neemt, die de volle verantwoordelijkheid neemt voor z'n daden. Iemand die snel knopen kan doorhakken, z'n mening kan geven zonder daarbij anderen neer te halen. Het herhalen van je slachtoffer zijn zal langer dan nodig in een bepaalde positie houden. Dan zal je je langer in die lage energetische trilling vertoeven, een trilling van schuld, schaamte en angst. Vergeef jezelf en kies opnieuw.


10) Beslis zelf hoe jij je tijd indeelt: druk druk druk, we horen het allemaal.

We moeten nog zoveel. maar is dat wel allemaal waar? Moeten we dat effectief? Van wie dan? Of verplichten we onszelf om te pleasen?

Geef die nood dan maar eens aan jezelf, plan op regelmatige basis eens wat me-time in.

Pleasegedrag doen we voornamelijk om aardig gevonden te worden;

Weet dat je helemaal niets moet, de wereld zal ook zonder je verder draaien. Er wordt verwacht dat...

Jij mag en kan helemaal zelf beslissen wanneer je wat en met wie jij je kostbare tijd spendeert. Kies waar jij je goed, gewaardeerd, welkom en gerespecteerd voelt.Nele Boon
Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Post: Blog2_Post
bottom of page