Verouderen doen we allemaal, maar jij kan zelf je tempo bepalen.

Bijgewerkt op: 10 jan.


Hoe je dit kan doen, kan je leren met een aantal tips die ik graag met je deel!

Onze huid is het grootste uitscheidingsorgaan van ons lichaam, je kan dus al raden dat huidproblemen een oorzaak hebben en dat deze niet enkel in de huid zal te vinden zijn.

Daarom wordt hier zeer secuur gewerkt en nemen we voldoende tijd om mogelijke oorzaken van verslapte huid of huidveroudering en andere mogelijke huidproblemen onder de loep te nemen. Als herborist en huidexpert wil ik haarfijn weten hoe we je huidprobleem het meest effectief gaan behandelen.

Het is zeer goed mogelijk dat de oorzaak bij een voedingsintolerantie te vinden is, in het VIP- traject heb je dus ook recht op een voedingsintolerantie test mocht dit nodig zijn.

De volgende tips kan ik je alvast meegeven:

  1. Slaap voldoende, hoe meer rust je voor jezelf neemt. Des te meer energie je organen kunnen gebruiken om effectief te kunnen werken, dit zal je een uitgeslapen look opleveren.

  2. Drink voldoende water, stap af van de klassieke mythe die zegt dat je 1,5l per dag moet drinken.Per 30kg lichaamsgewicht is 1l voldoende, drink dus aangepast aan je postuur.Zodat voldoende afvalstoffen door je organen kunnen worden afgevoerd worden. Ook dit kan je opmerken in je huid, je huid zal minder droog en jeukerig aanvoelen ook de roodheid zal minder zijn. Door voldoende te drinken zal ook je lever, blaas en nieren beter kunnen werken, waardoor mogelijke wallen onder de ogen minder blauw grijs zullen zijn.

  3. Eet gezond en vers, gezond eten wil zeggen dat je eet volgens wat jouw lichaam nodig heeft en wat het goed kan verteren. Dus wees matig met suiker, liefst helemaal NIET toevoegen aan je voeding. Natuurlijk hebben we allemaal suikers nodig, je hoeft er alleen geen toe te voegen. Aangezien bacteriën en schimmels groeien met suikers. Bovendien werken toegevoegde suikers ontstekingen in de hand.

  4. Kies voor goede vetten in je voeding, omega 6 is meer dan genoeg aanwezig in onze westerse voeding. Dit terwijl onze cellen voornamelijk uit omega 3 bestaan, deze vind je terug in lijnzaad, noten, linzen, Teunis bloem olie etc.

  5. Neem voldoende vit C. deze topper zorgt ervoor dat je lichaam collageen kan aanmaken, collageen zorgt voor de élastine in je huid, ga voor citrus vruchten(vers).

  6. Reinig je huid het beste met een reiniger die vooraf op jouw huid is getest, zo zal je huid niet te agressief nog te weinig gereinigd worden. een goede reiniger is cruciaal voor een effectieve werking van je serum en dagcrème.

  7. Zoals eerder vermeld neemt je huid op wat het nodig heeft, dikwijls is het zo dat je dagcrème en nachtcrème niet afgestemd is op wat jouw huid nu nodig heeft. Bij Holistisch Huidinstituut hechten we hier veel waarde aan. doen we voor elk seizoen een nieuwe huidtest zodat we perfect kunnen voldoen aan de noden van jouw huid.

  8. Je huid korter dan om de 28 dagen laten behandelen, om de 28 dagen vernieuwen je cellen. Dus ook die in je huid, om aan huid verjonging te gaan doen moet de verzorgingen elkaar dus korter dan die 28 opvolgen. om zo de huidverjonging in stand te houden. zo kunnen we perfect aan jouw noden voldoen en is de huidverjonging resultaat verzekerd.

Mocht u graag een intakegesprek met huidtest wensen?

Dan wordt er graag tijd voor u vrijgemaakt. Aarzel dan niet om een vraag te stellen of om een afspraak te maken.
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven