top of page

Aan welke vitamines heb je een te kort als je een droge huid hebt?

- Vitamine A staat voor Bètacaroteen &Retinol, maar in welk voedingsmiddel kan je dit dan terug vinden? Dit vinden we terug in de appel schil van de bio-appel.

Vitamine A in plantaardige producten

Bètacaroteen zit in allerlei groenten en fruit: wortels, koolsoorten, pompoen en groene bladgroenten, mandarijnen en sinaasappels. Voor de vorming van 1 microgram vitamine A is 12 microgram bètacaroteen nodig.


- Vitamine B als je last hebt van droge lippen en een schilferige huid.

Bladgroenten, in het bijzonder spinazie, galactische kool, raapstelen en romeinse sla, zijn de beste plantaardige bron. Eet ze rauw of stoom ze kort om het meeste te behouden.

Vitamine B compositum: de ideale Multivitamine met nadruk op de Vit.B

Deze multivitamine bevat een een hoge dosis van alle vitamines uit het vitamine B complex. daarnaast ook vitC voor een goede opname, vit A en D3 omaga 3 en de mineralen zink en selenium. om de samenstelling compleet te maken werd er ook stoffen zoals choline, citrus flavonoïden( hesperidine) toegevoegd voor een normaal energieleverend mechanisme.

de bescherming tegen oxidatieve stress en bescherming van de cellen.

De normale werking van het zenuwstelsel, het hart en de schildklier. De instant houding van normale haargroei en normale huid.


- Vitamine C: reumatische klachten in combo met een droge huid, bloedend tandvlees - Vitaminen zijn voedende bestanddelen die cruciaal zijn voor de goede werking van ons lichaam aangezien we zelf geen vitaminen kunnen aanmaken ( met uitzondering van vit D dat doet onze huid, onder invloed van UV en vit.K dat door onze darmen aangemaakt wordt)


Daarom moeten we alle vitamines dagdagelijks goed binnenkrijgen om dat ook voor elkaar te krijgen.Vitamine C vind je terug in: paprika 150mg/100gr, zwarte bessen 150mg/100g, spruiten 132mg/100gr, peterselie 125mg/100gr, boerenkool 120mg/100gram, kiwi 79mg/100gr, aardbei 64mg/100gr, Peulen 60mg/100gr, rode kool, 55mg/100gr, olijven 55mg/100gr, spinazie 28mg/100gram, waterkers 43mg/100gr, citroen/limoen 45mg/100gr.


Heel vaak merken we dat er voedingssupplementen worden aangeraden, dit is niet verkeerd. MAAR bij deze voeding supplementen zitten heel vaak vulstoffen, kleur en smaakstoffen, bewaarmiddelen en noem maar op. echter is het zo, als er niet wordt gekozen voor kruiden en tincturen, het een namaakproduct( de natuurlijke molecule wordt synthetisch gekopieerd) is dat we binnen krijgen. waardoor ons lichaam alweer energie zal verliezen om ook deze afvalstoffen af te voeren.

Daarom kies ik enkel voor de producten van Sym-bio deze zijn zonder kleur-smaak-vul stoffen en geef ik je de nodige feedback.korting code: NELEBOON5

Vitamine C 1000mg. Met één van deze capsules heeft u de maximale dosis aan VitC.

Deze belangrijke vitamine C draagt bij tot de instant houding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning.

de normale collageen vorming voor de normale werking, van de bloedvaten, de botten, het kraakbeen, het tandvlees, de huid en de tanden.

een normaal energieleverend metabolisme ook de normale werking van het zenuwstelsel en een normale psychologische functie.Een goed werkend immuunsysteem, je lichaam beschermen tegen oxidatieve stress. het verminderen van vermoeidheid en helpt bij de opname van ijzer.


Daarom deze blog. want als we weten wat we te kort komen aan de hand van symptomen, we weten welke vitaminen in welke voedingsstoffen zitten?


En we hebben recepten die geen of minimaal afbreuk doen aan deze vitaminen? dan hebben we geen reden meer om het niet te doen, dan is de zoektocht voorbij…


En is de tijd gekomen om energiek liefdevol en stralend vol zelfliefde met jezelf om te gaan, Toch?


Dit is wat ik wil voor jou!
Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Post: Blog2_Post
bottom of page