top of page

Huidverbetering met hydrabrasie

Je huid verbeteren, daar is een bepaalde gedachte voor nodig. Een bepaalde mindset, namelijk die dat je gelooft dat het anders kan en dat de mogelijkheden er zijn om daadwerkelijk iets aan je huidprobleem te doen. Dus mijn welgemeende proficiat want dit is uiteraard de eerste stap naar resultaat.


Een schoonheidsspecialist voert hydrabrasie uit, waarbij de huid wordt geëxfolieerd en gehydrateerd voor een stralend resultaat.
Ontdek stralende huid met hydrabrasie!

Nu hoe kunnen we je huid verbeteren?

En welke zijn de manieren die worden gehanteerd bij huidverbetering?

Waarom heb ik gekozen voor een een hydrabrasie?We kunnen je huid verbeteren door de celdeling te versnellen, dit wil zeggen dat onze totale celdeling gebeurd op 28 dagen. Naarmate we ouder worden gaat dit proces vertragen. Dus indien je ouder bent dan 40jaar zal je celdeling rond de 35 dagen zitten. Daardoor zullen je dode huidcellen langer blijven hangen aan je huid.

Zo ontstaan er verklevingen in de diepe huidlagen, wordt de huid droger en minder goed doorbloed.

Daarom is het belangrijk om goed te reinigen en regelmatig een scrub te doen.


Zo kan je je huid blijven triggeren om de celdeling aan die 28 dagen te houden of net te versnellen. Zodat huidproblemen die aan aan oppervlakte zich bevinden sneller verdwijnen zodat je een jongere en gezonde huid creëert.


Dus je kon al lezen dat je celdeling iets meer dan 30 dagen is( ben je ouder dan 40jaar) , en dat een regelmatige huidverzorging zijn vruchten zal afwerpen.

Nu bij huidverbetering is het de consistentie van de behandelingen die ervoor gaat zorgen dat je celdeling wordt versneld. Aangezien we er vanuit gaan dat de celdeling gebeurd op ongeveer 28 dagen, moeten we sneller ingrijpen om de celdeling te kunnen versnellen. Dus de behandelingen zo goed mogelijk op elkaar laten volgen dus korter dan die 28 dagen.


De hydrabrasie kan 1x per week gedurende 4 tot 6 weken, je kan ook combineren met andere huidverbeterende behandelingen.Hoe zit een hydrabrasie in elkaar?

Eerst wordt de huid gereinigd en ontsmet, dan wordt er gestart met een droge dermabrasie. Die verwijderd de dode huidcellen op het huidoppervlak.

Dan volgt de polijsting met vochtbehandeling. De huid wordt verder gereinigd en hydrateert krachtig. De polijstende kop aan de pen waarmee de huid wordt behandeld geeft de huid een mooie uitstraling en maakt ze glad. De vochtbehandeling daarbij wordt er gebruik gemaakt van rozenwater om de huid te hydrateren te ontsmetten, daarbij wordt ook het overtollig vocht vet en dode huidcellen verwijderd van het huidoppervlak. na de behandeling kan je dan zien hoeveel vuil er uit je huid is gezuiverd.


De hydrabrasie behandeling vind ikzelf heel ontspannend en relaxend, het fijne eraan is dat je huid na de behandeling zo zacht aanvoelt. Nadien zal je huid tot 4x meer


voedingstoffen opnemen. Ideaal bij een heel droge huid zo kunnen we wel tot diep in de huid voeding gaan geven.Wat dus het resultaat nog kan verbeteren, ik raad daarom aan om toch een olie ( geen nood je huid wordt getest welke olie jouw huid opneemt) aan te schaffen voor thuisgebruik voor extra voeding en verzorging.

Voorzorgen:

Indien je van plan was te epileren doe dit dan een week voor je hydrabrasie of de week erna. Zon is echter uit den boze ik adviseer daarom na de behandelng een paar dagen spf 30 te gebruiken, in de zomer best een spf 50.


Voor diegene die niet graag leest:

  1. De hydrabrasie is een diepgaande behandeling en is huidverbeterend.

  2. Bij welke huidproblemen: onzuivere huid, niet actieve acné, zwarte punten,


pigmentvlekken, droge huid, lijntjes en rimpels, verstopte poriën, zonbeschadigde huid, droge huid.

  1. Kan in kuur 1x per week, 1x per 2 weken 4 tot 6 keer na elkaar dan 1x per maand onderhouden.

  2. Epilatie doe je een week voor of na de behandeling

  3. Na de behandeling gebruik je een spf 30 of spf50 in de zomer.

  4. Extra verzorging thuisgebruik, aangeraden wordt om een calendula rosa canina, jojojba olie te gebruiken.


Post: Blog2_Post
bottom of page