top of page

Valentijn en zelfliefde

We worden overstelpt met tips over cadeautjes die we kunnen kopen voor onze liefste persoon in ons leven. De liefste persoon, 'mijn partner' denk je dan?

Mensen die alleen zijn, hebben dikwijls een ware hekel aan Valentijn. Ze worden zich er bewust geen partner te hebben en voelen zich vaak niet compleet. Echt zonde en helemaal niet nodig, want de belangrijkste en de liefste persoon in jouw leven ben jij zelf.


Ja dat lees je goed, het is niet je partner, niet je kinderen, niet je familie en niet je allerbeste vriend.

Door jezelf als liefste persoon te gaan aanvaarden met je mindere kantjes. Zal je merken dat jij je compleet gaat voelen, niemand hoeft jouw verwachtingen in te willigen.

Je voelt je niet achtergelaten als je vriend een weekende weg wil met vrienden.

Dit kan gebeuren omdat niemand iets hoeft te doen zodat jij je gelieft en gelukkig kan voelen. Natuurlijk is cadeautjes geven en krijgen leuk, je hoeft je niet minder te voelen omdat iemand anders namelijk niet verantwoordelijk is voor jouw geluk.


Mensen die een tekort hebben aan zelfliefde, dragen dikwijls een soort tekort aan liefde mee. Dit ten gevolge van kind trauma's, er is als het ware een nood een tekort aan liefde ontstaan. Weet dat je ouders misschien ook een kind-trauma hadden, niet in staat waren jouw die onvoorwaardelijke liefde te geven. Die jij als kind zo nodig had. Vergeving en loslaten is dan ook het beste medicijn vooral voor jezelf.

Je kan namelijk jouw toekomst wel herschrijven; daarom geef ik je alvast 10 tips mee hoe jij dat kan doen.

  1. Ga elke dag voor de spiegel staan en zeg, ik hou onvoorwaardelijk van mij. 3x

  2. Doe vooral goed voor jou en niet eerst voor anderen neem die tijd voor jezelf.

  3. Leer NEEN zeggen, tijd is belangrijk dit is het enige dat nooit meer terug komt.

  4. Stel je grenzen, wordt erover je heen gewalst? Geen respect? Neem dan afstand.

  5. Voel je dat er niet naar je wordt geluisterd? Neem dan afstand, blijkbaar wordt je niet gezien om wie jij bent. Laat jezelf zien en spendeer je tijd met mensen die je energie geven.

  6. Neem alleentijd en doe elke dag iets goeds & leuks voor jezelf, merk op wat er dan gebeurd. Een wandeling, een massage, luisteren naar je favoriete muziek....

  7. Stel geen verwachtingen in. Stel, je gaat naar een feestje: verwacht dan niets. Verlaag je standaarden niet, ga met een open blik. Je weet namelijk niet op voorhand hoe het zal zijn.

  8. Verzorg jezelf, verzorg je huid. Eet gezond & neem de tijd om eens de benen te strekken liefst buiten.

  9. Wees dankbaar voor alles wat iemand doet voor jou, dankbaarheid is namelijk de beste remedie van je ongelukkig voelen.

  10. Knuffel je hond, je kat, je kinderen. Vertel ze wat ze voor jouw betekenen.

Veel succes!


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Post: Blog2_Post
bottom of page